Kant-en-klaarmaaltijd kopen |
Zelf koken |
Waar zou jij voor kiezen? De kant-en-klaarmaaltijd of toch maar lekker zelf koken.. Ik zou het wel weten!!!
Kant-en-klaar maaltijden ze worden steeds vaker gekocht door de consument in de supermarkt. Vooral tweeverdieners die laat thuis komen van het werk zullen gemak ervaren aan dit soort maaltijden. Maar ook studenten die snel weer door moeten naar hun hobby, sport of vergadering van de studentenvereniging moeten misschien wel eens kiezen voor een kant en klaar maaltijd van de supermarkt. Maar zijn er geen andere opties om snel en simpel te eten en zijn de kant en klaar maaltijden wel zo gezond als jij zou denken?
Kant en klaar maaltijden zijn er in verschillende soorten en maten!
Het voedingscentrum geeft een aantal negatieve aspecten van kant-en-klaarmaaltijden:
- De meeste kant-en-klaarmaaltijden bevatten te weinig groente
- Helaas staat niet altijd duidelijk op het etiket van de maaltijd vermeld hoeveel verzadigd vet de maaltijd bevat.
- Maaltijden met witte rijst, gewone pasta en pizza, bevatten minder vezels, kies dus ook eens voor een kant-en-klaarmaaltijd met aardappelen.
- Het zoutgehalte van de maaltijd staat niet altijd op de verpakking vermeld. Probeer een maaltijd te kiezen met niet al te veel zout.
- De maatlijdgrootes verschilen ontzettend. Een maaltijd bestaand uit 450-750 kilocalorieën per portie is een goede richtlijn.
Deze trend-fenomeen is niets voor mij! Als ik weinig tijd heb om te eten of wanneer ik zelf moet koken te weinig tijd heb om te koken, haal ik liever een soepje met een broodje dan dat ik een opgewarmde maaltijd moet eten. Vers groente, vlees en aardappels vind ik sowieso veel meer smaakkwaliteit bevatten. Daarnaast eet een zelfgemaakte maaltijd ook veel lekkerder dan een kant en klare maaltijd uit een plastic pakje opgewarmd in de magnetron. Tot slot weet je ook niet altijd wat er allemaal nog extra toegevoegd is aan de kant-en-klaarmaaltijd, dit wordt namelijk niet altijd vermeld op het etiket!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten